[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/l-edff701017beb5bee8c5d8933f3f2cbf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/100x73\/l-edff701017beb5bee8c5d8933f3f2cbf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/l-edff701017beb5bee8c5d8933f3f2cbf.jpg","size":"92.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Kuhari i konobari završnih razreda ukrstili kuhače na natjecanju u Mostaru

Proteklog vikenda u Mostaru je održano natjecanje završnih razreda kuhar i konobara ne kome su sudjelovali učenici Srednje škole Konjic, Srednje škole Jablanica, Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk i Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar.

Organizator natjecanja bila je Obrtnička komora Hercegovačko-neretvanske županije, a predsjednik Komore Aner Kruškonja istaknuo je da su uz elektroenergetiku i poljoprivredu, turizam i ugostiteljstvo prepoznate kao branše koje mogu otvoriti nova radna mjesta i pomoći u ekonomskom napretku regije.

- Drago nam je što smo organizatori ovakve manifestacije i želja nam je i da ubuduće sudjelujemo u motiviranju učenika i mladih da rade u struci i razvijaju obrtnička zanimanja - kazao je Kruškonja.

Program natjecanja je bio da se kroz predstavljanje Obrtničke komore, škola i natjecatelja, približi fokus i važnost ugostiteljskih škola i ugostiteljskih djelatnika kuhara i konobara, kao i samo povezivanje škola s gospodarstvenicima.

Kuhari su se natjecali u pripremi jela za dvije osobe po meniju. Meni je bio složen od hladnog predjela i glavnog jela do deserta po slobodnom izboru.

Treće mjesto osvojila je JU Srednja škola Jablanica, drugo mjesto podijelile su JU Srednja škola Konjic i Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar, a pobjednicima natjecanja proglašena je Srednja škola dr. fra Slavko Barbarić Čitluk.

Domaćin natjecanja bila je Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar, odnosno školska radionica koja ove godine obilježava 20 godina postojanja.

- Ovo natjecanje je prigoda za stvaranje trajnih prijateljstava, razmjenu znanja i iskustava te promicanje kreativnosti i strasti prema kuharstvu među našim mladim talentima. Ovo je još jedan važan korak za pripremanje naših učenika za tržište rada - kazala je ravnateljica Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostar Bernardica Milićević.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!