[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xr_1.jpg","size":"55.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Strani sudija će dijeliti pravdu u derbiju Rijeka – Dinamo

U derbiju 33. kola Hrvatske nogometne lige (HNL) na Rujevici u nedjelju sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi direktan duel dva vodeća kluba HNL mogao odlučiti o prvaku.

Do kraja sezone su ostala četiri kola, a vodeći Dinamo ima bod prednosti ispred Rijeke.

Podsjetimo, u slučaju da na kraju sezone imaju isti broj bodova, prvak će biti Dinamo zbog boljeg međusobnog omjera.

Napokon je poznato i ko će suditi ovaj važan susret. U skladu s prethodnom odlukom HNS-a da će derbije do kraja sezone suditi stranci, glavni arbitar utakmice će biti Mađar Tamas Bognar (45).

Radi se o iskusnom sudiji koji nosi znak FIFA od 2009. godine. Ove sezone sudio je Konferencijsku ligu te kvalifikacije Evropske lige, a također je odradio tri utakmice u prvenstvu Saudijske Arabije te jednu u Kings Cupu.

Pomoćnici su Balazs Buzas i Peter Kobor. Četvrti sudija je Bence Csonka, ulogu VAR-a imat će Istvan Vad, a AVAR-a Istvan Albert.

Nedjeljni obračun Rijeke i Dinama počinje u 19:30 sati.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!