[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/30\/xk.jpg","size":"58.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dominantni Carlos Alcaraz u osmini finala Mastersa u Madridu

Španski teniser Carlos Alcaraz plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu.

On je na dominantan način, sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, poslije sata i 17 minuta igre savladao Brazilca Thiaga Seybotha Wilda.

Držao se u egalu autsajder iz Južne Amerike do sredine prvog seta kada je Alcaraz došao do prvog brejka i poveo sa 4:3. Od tada je krenula dominacija trećeg igrača sveta.

Vezao je Alcaraz čak osam gemova u nizu i stigao do prvog seta i ubedljivog vodstva u drugom od 5:0.

Ipak, uspjeo je Seyboth Wild da se probudi, veže tri gema i učini drugi set zanimljivijim, ali je Alcaraz prekinuo seriju Brazilca i stigao do osmine finala.

U osmini finala Carlos će igrat protiv Njemca Jana Lennarda Struffa(24. ATP).

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!