[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/l-1cac3ad4f69177807aa41fafa2677fcf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/100x73\/l-1cac3ad4f69177807aa41fafa2677fcf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/26\/l-1cac3ad4f69177807aa41fafa2677fcf.jpg","size":"99.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Otvorena nova zgrada Evropskog univerziteta Brčko

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić, zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta Anto Domić, šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović i Nedeljko Stanković, predsjednik Savjeta Evropskog univerziteta danas su presijecanjem vrpce svečano otvorili novu zgradu Evropskog univerziteta Brčko.

- Radovi na novoj zgradi Evropskog univerziteta trajali su 14 mjeseci i sada su ispunjeni svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave - rekao je prisutnima zvanicama Nedjeljko Stanković, predsjednik Savjeta Evropskog univerziteta te dodao se se u novoj zgradi nalaze ukupno 163 prostorije namijenjene za odvijanje teoretske i praktične nastave koje su opremljene najnovijom tehnologijom.

Rektor Evropskog univerziteta Radoslav Galić kazao je da ova zgrada predstavlja novu budućnost univerziteta, jer osim što je zgrada funkcionalna, ona je i remek djelo moderne arhitekture.

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić rekao je u izjavi novinarima  da Brčko distrikt ne može ostvariti svoj puni razvoj i prosperitet bez kvalitetnog visokog obrazovanja i da je usljed teških vremena uspostavljen jedan moderni Evropski univerzitet koji će promovisati znanje i nauku.

- Ova zgrada garantira da svi napori koji su uloženi u protekom periodu nisu bili fikcija, nego stvarni napor ljudi koji žele stvoriti sveučilišni kampus u Brčkom - istakao je Domić.

U toku su radovi na drugoj zgradi Evropskog unvierziteta koja će imati 55 stambenih jedinica, dok za dva mjeseca kreću radovi na još dva objekta te je planirano da se sljedeće godine završi kompletna gradnja sa ukupno 300 stambenih jedinica u okviru kampusa Evropskog univerziteta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!