[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/100x73\/xp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xp.jpg","size":"64.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dani odluke za Stefana Piolija

Stefano Pioli je trener koji je podigao Milan kada je to malo ko očekivao, uz sada već bivšeg direktora Paola Maldinija je definitivno najzaslužniji za uspon "rosonera" i Skudeto osvojen prije dvije godine.

Sve to je nešto što iskusnom treneru ne može da se oduzme, ali došao je momenat da mu ozbiljno "visi" budućnost u Gradu mode.

Pioli je odlaskom Maldinija i Frederika Masare ostao maltene bez zaštite u sportskom sektoru, nova vlasnička struktura koju savjetuje Zlatan Ibrahimović ima drugačije planove, pa se čini da je došlo vrijeme da se u Milanelu promijeni i trener.

I sve staje u 90 ili 120 minuta koje Milan čekaju u četvrtak veče protiv Rome u revanšu četvrtfinala Lige Evrope, tvrde italijanski mediji. Navode da će Pioli sigurno na kraju sezone napustiti klub u slučaju eliminacije od "vučice" koja brani pobjedu iz prve utakmice (1:0) kada je junak bio Đanluka Manćini.

Nakon Rome, koja je ključna, Piolija čeka gradski derbi s Interom u ponedjeljak u kojem bi "crno-plavi" pobjedom mogli da osiguraju Skudeto.

"Pioli mora da prođe u polufinale Lige Evrope kako bi sačuvao šanse da ostane na klupi. Derbi s Interom bi u tom slučaju imao samo relativnu važnost, sem ako ne dođe do teškog poraza", navodi "Medijaset".

Kako je jasno da Pioliju posao nije siguran, pojavljuju se i imena potencijalnih nasljednika. U igri je Antonio Konte, ali mediji sa Apenina sedmicama unazad navode da je bivši trener Juventusa i Intera želja Ibrahimovića (pisali su da "samo Ibra želi Kontea u Milanelu").

Kao kandidati se pominju i Đulen Lopetegi i Marselo Galjardo, ali i Tijago Mota, koji ima fenomenalnu sezonu sa Bolonjom. On je, međutim, i na radaru Juventusa koji bi trebalo da se na ljeto odrekne Masimilijana Alegrija.

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!