[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/hdz-bih-sredisnjica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/100x73\/hdz-bih-sredisnjica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/18\/hdz-bih-sredisnjica.jpg","size":"105.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

ŽO HDZ-a BiH HNŽ: Potpuna konstitutivnost Srba u HNŽ-u

Predsjedništvo Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) održalo je utorak proširenu sjednicu na kojoj je istaknuto da se daje puna politička podrška inicijativi vijećnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u izmjeni Ustava po pitanju potpune konstitutivnosti Srba u HNŽ-u.

Predsjedništvo ŽO pohvalilo je pregovarački tim Vlade HNŽ-a, resornog ministra i predsjednika Vlade, kao i sindikate medicinskih djelatnika u iznalasku rješenja višemjesečnog problema, te je naglasilo da sve raduje činjenica kako žitelji ove županije nemaju potrebe strahovati o potpunoj medicinskoj usluzi u medicinskim ustanovama, priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HNŽ.

Također, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove županijske vlade sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine. Navedeno je da se odvijaju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, te da, kako kažu, žalosti činjenica da SDA ne pokazuje ni najmanju želju kako bi se implementirala volja birača.

Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a smatra da je nužno poštivati izbornu volju birača i da SDA neće biti kočnica normalnog funkcioniranja županije. Također, istaknuli su "da je voljom ministara iz reda SDA produljena trakavica imenovanja ravnatelja MUP-a , te time produljena i ovako narušena sigurnosna slika u županiji".

"Napominjemo da je pored svih napora ministra MUP-a i predsjednika Vlade da se sigurnosna situacija u županiji podigne na viši nivo, SDA odlučila prešutno zanemariti ovu temu iz njima poznatih razloga", navodi se dalje u priopćenju za javnost ŽO HDZ BiH HNŽ-a.

Vodstvo županijskog odbora HDZ-a BiH podržalo je i prijedlog o oživljavanju gradskih i općinskih turističkih zajednica, a sve s ciljem jačanja turističko-ugostiteljskog potencijala ovdašnjih destinacija.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!