[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/fadil-novalic-13082018-apd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/100x73\/fadil-novalic-13082018-apd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/fadil-novalic-13082018-apd.jpg","size":"62.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Fadil Novalić se otvorio građanima: Dosta sam šutio

Do sada sam šutio, ali sada sam odlučio da me upoznate onakvim kakav stvarno jesam, kaže premijer Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, održao je večeras na svojoj Facebook stranici svoje prvo live obraćanje pod nazivom "Večer sa premijerom".

Novalić je ovaj "projekt" najavio krajem augusta, a sve sa ciljem, kako kaže, jer želi čuti glas naroda, kritike i savjete. Istakao je kako na ovaj način želi pojačati povjerenje građana u institucije Bosne i Hercegovine.

On je u toku live obraćanja odgovarao na pitanja građana BiH koja se tiču aktuelnih događaja u Vladi FBiH, projekata i ostalih nadlženosti ove institucije.

Na samom početku obraćanja Novalić je rekao kako se na ovaj korak odlučio zbog poboljšanja komunikacije sa građanima.

- Na ovaj korak sam se odlučio kako bih poboljšao komunikaciju sa vama i omogućio vam da me direktno pitate pitanja koja vas zanimaju, rekao je Novalić.

Ističe da je odlučio da građani upoznaju premijera Novalića onakvim kakav stvarno jeste.

- Nažalost, moju tišinu su iskoristili mnogi kako bi mi na leđa natovarili razne afere, kako bi diskreditovali mene i moje saradnike. Do sada sam šutio, ali sada sam odlučio da me upoznate onakvim kakav stvarno jesam, kazao je on.

Dodao je da su mnogi ismijavili njegov invaliditet, stavljanje maske, pokazivajući svoju ruku i govoreći kako nema dva prsta koja je izgubio u ratu. Na sve je to, kako kaže, šutio, ali kada su od njega odlučili napraviti lopova, odlučio je da prestane sa šutnjom i pokrene ovaj "projekt".

Ostatak premijerovog obraćanja, kao i odgovore na pitanja građana, pogledajte na videozapisu ispod.

fadil-novalic-uzivo.jpg

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!