[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/22\/ekopak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/22\/100x73\/ekopak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/22\/ekopak.jpg","size":"512.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Ekopak akcijama obilježava 'Dan planete Zemlje'

Kompanija 'Ekopak' najavila je za Dan planete Zemlje - 22. april promociju pod nazivom 'Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep', koja će biti održana u Sarajevu i Mostaru.  

Tom prilikom građani, koji budu donijeli pet komada bilo koje ambalaže i odlože ih u za to predviđene posude, za poklon će dobiti ekološke cekere i sjemenje cvijeća.

- Oni će moći sudjelovati i u nagradnoj igri 'Ekopaka'. Bit će nagrađeni oni koji budu poslali fotografiju svog cvijeta kojeg su uzgojili od tog sjemena. Građani će se moći i informirati o osnovama reciklaže i pravilnom odlaganju i reciklaži ambalažnog otpada - navodi se.

'Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep' bit će održana danas, od 12.00 do 16.00 sati u Sarajevu ispred BBI Centra i Mostaru ispred Mepas Malla.

'Ekopak' je, za utorak 23. aprila u OŠ 'Safija Sarajlić' u Sarajevu, najavio zabavu za najmlađe. Školarci će se tad družiti s maskotom Ekopaka - Zekopakom, na inovativan i zabavan način naučit će o važnosti recikliranja i odvojenog odlaganja ambalažnog otpada.

Istog dana, 'Ekopak' će se pridružiti i akciji brenda Oriflame u čišćenju Sarajeva u 14.00 sati na Vilsonovim šetalištu, Plogging aktivnost u kojoj trkači skupljaju otpad.

Za tu priliku 'Ekopak' će instalirati setove posuda za ambalažni otpad, opremiti trkače obojenim plastičnim vrećama za prikupljanje ambalažnog otpada, te u saradnji s preduzećem 'Papir servis' osigurati prijevoz, sortiranje i pripremu za reciklažu prikupljenog ambalažnog otpada.

'Ekopak' svojim akcijama želi skrenuti pažnju javnosti na važnost ispravnog odlaganja ambalažnog otpada, čuvanju prirode i okoliša. Pozivaju građane da se priključe aktivnostima za lijepu i čistu BiH.

Širom svijeta bit će obilježen 22. april kao Dan planete Zemlje, a 'Ekopak' prigodnim akcijama obilježava taj dan.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!