[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/l-fd811dd8f39d41f8ac46b454bcf34f33.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/100x73\/l-fd811dd8f39d41f8ac46b454bcf34f33.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/10\/l-fd811dd8f39d41f8ac46b454bcf34f33.jpg","size":"107.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dudić: Tuzla City je brz tim i moramo paziti na njihove kontranapade sa krila

Stadion “Bilino polje” u Zenici u narednom će periodu biti domaći teren za fudbalere Sarajeva, koji će danas na tom stadionu, u zaostalom duelu 1. kola M;tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ugostiti Tuzla City (20.00 sati).

 

Sarajevo u tri do sada odigrana premijerligaška duela ima stopostotan učinak, a u zadnjem su susretu, u subotu, 6. augusta, kao domaćini na Stadionu “Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu s minimalnih 1:0 porazili Posušje.

Tuzla City je, pak, zbog nastupa na euro-sceni, odigrala samo jedan meč te na “domaćem” terenu u Gradčcu remizirala bez golova protiv gradskog rivala Slobode. Novi trener Sarajeva Feđa Dudić istakao je kako ga vežu lijepe uspomene za zenički stadion, na kojem je nedavno s Veležom osvojio Kup BiH.

-Nadam se da će se i danas, ako Bog da, tako nastaviti. Što se tiče same utakmice, nije dovoljno kola prošlo. Tuzla City je igrala samo jednu utakmicu protiv Slobode, a što, opet, nije relevantna utakmica jer vidjeli smo kakvi su bili uslovi za igru- ne baš najbolji za obje ekipe. Fudbal u 17.30 sati sigurno da nije nekako ni gledljiv. Međutim, uzeli smo neke individualne podatke o igračima i ekipu ćemo dodatno upoznati sa time, jer Tuzla City je dosta promijenila ekipu. Dosta je tu nekih novih igrača, a tu je i novi trener, kojeg zaista jako cijenim i poštujem i mislim da će sigurno donijeti nešto novo ekipi Tuzla Citya. Dosta su brzi prema naprijed, imaju dosta brzine- pogotovo po krilnim pozicijama…Morat ćemo posebno obratiti pažnju na njihov kontranapad i brzi izlazak te naše gubljenje lopte - kazao je Dudić.

Naglasio je kako je u njegovom timu dobra atmosfera, kao što je dobra i atmosfera oko kluba te da žele tako i da nastave.

-Povratnik će biti Muharem Trako, koji se vraća za utakmicu. Nećemo moći računati na Marina Aničića i Danijela Avramovskog. Što se tiče Marina, uradili smo detaljne preglede i, nažalost, ispred njega je malo duža pauza. Morat će ići na operativni zahvat. Sigurno da nam nije draga ta informacija, ali tako je kako je. Marinu želim da bude jak u vremenu ispred njega i da se što prije vrati na teren.

Avramovski pauzira šest-sedam dana, a ispred njega je, možda, još jedna sedmica pauze što se tiče rada sa ekipom. A onda ćemo ga polako početi vraćati u trenažni proces- najavio je Dudić.

On je pohvalio mladog Andreja Đokanovića, koji je prinuđen da igra na poziciji stopera te je istakao kako bi volio da vidi neku analizu njegove igre te “šta je donio FK Sarajevo”, koji bi bili edukativni za sve pa i za njega kao trenera.

-Očekuje nas teška utakmica, protiv veoma kvalitetnog protivnika. Mi smo fokusirani i maksimalno spremni da odradimo zadatke koje nam je šef kaže i da ostvarimo pozitivan rezultat. Također bih iskoristio priliku da pozovem sve navijače da dođu u što većem broju te da nas nastave podržavati, kao i do sada- poručio je Đokanović.

Što se tiče njegovih nastupa i nove pozicije u timu, ističe kako mu je, sada, možda i lakše nego što je igrao u veznom redu.

-Pokušavam se što bolje prilagoditi. Možda je čak i lakše nego igrati na poziciji veznog, jer imam više prostora i nemam igrača na leđima. Trudim se nadomjestiti trkom i svime ostalim skok igru- kazao je Đokanović.

Dudić je najavio kako će pokušati dovesti jednog stopera koji može odmah igrati, odnosno biti od koristi timu, jer žele zadržati kvalitet igre te nastaviti nizati pobjede. Sretan je, kazao je, što je ispunio obećanja te vratio publiku na stadion, ali je dodao kako Sarajevo sada ima navijače, a ne samo publiku.

-Rekao sam da ćemo gledati neko novo Sarajevo- podsjetio je Dudić, koji je podvukao kako se sve vraća zbog poštenog rada.

Podsjetio je kako mu je Sarajevo već treći klub u elitnom razredu bh. fudbala te da je uspješan bio i kao trener GOŠK-a i Veleža.

Zahvalio se na gostoprimstvu Zenici i Čeliku te je napomenuo kako su im “odgovarali samo tereni na Grbavici i Bilino polju”, a da su u klubu jednoglasno odlučili da to bude zeničko Bilino polje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!