[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/viva-festival-drugi-dan.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/100x73\/viva-festival-drugi-dan.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/14\/viva-festival-drugi-dan.jpg","size":"365.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Drugi dan 4. Viva film festivala - Visoko postaje novi festivalski centar

Drugi dan Viva film festivala, međunarodnog festivala ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog filma, učesnici su posjetil Kakanj i Visoko.

U saopćenju za javnost Festivala navodi se da je u Kaknju, kao i prethodnih godina, domaćin bila Cementara "Kakanj", društveno-odgovorna fabrika koja je dokaz da priroda i industrija mogu da opstaju u sinergiji.

Prije obilaska cementare i zanimljive prezentacije procesa proizvodnje cementa, upriličen je okrugli sto o industriji i zaštiti okoliša, gdje su učesnici diskutovali o dobrim i lošim praksama iz svih zemalja u kontekstu ekologije i industrije.

Ekipa Viva festivala posjetila je i Visoko, gdje je obišla Arheološki park "Bosanska piramida Sunca", a domaćin im je bio Semir Osmanagić.

Nakon obilaska tunela Ravne i svih znamenitosti u tom kompleksu, u novootvorenom multimedijalnom centru upriličena je promocija filmova iz ovogodišnje selekcije Viva film festivala.

Svi autori su imali priliku da se lično predstave publici i da kažu nešto više o idejama njihovih filmova i porukama koje nose.

Ove godine Viva film festival jedan dan gostuje u Visokom, ali zbog obima interesovanja i posjećenosti od sljedeće godine taj će grad biti novi punopravni festivalski centar, istakli su organizatori. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!