[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/drazen-pavlovic-identitluk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/100x73\/drazen-pavlovic-identitluk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/drazen-pavlovic-identitluk.jpg","size":"64.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Draženu Pavloviću nagrada žirija za najboljeg glumca na festivalu 'Zaplet 12'

 Stručni žiri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 12" dodijelio je glumcu Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar Draženu Pavloviću nagradu za najboljeg glumca Festivala za ulogu u predstavi "Identitluk".

Žiri u sastavu Nataša Ivančević, Božana Bijelić i Petar Bilbija u svom je obrazloženju naveo kako je Pavlović suptilnim, minimalističkim i nenametljivim glumačkim sredstvima, predstavio lik malog, tragičnog čovjeka.

Inače, ovo je sedma nagrada kojom je "Identitluk", koprodukcijski projekt HNK-a Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara, nagrađen u vrlo kratkom vremenu od premijerne izvedbe, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Festival "Zaplet 12" organizira Gradsko pozorište Jazavac iz Banje Luke, a osim "Identitluka" na festivalu su u natjecateljskom programu odigrane i predstave "Prah" redatelja Miralema Zubčevića u produkciji Alteatra iz Sarajeva, "Nije čovjek ko ne umre" redatelja Marka Misirače u produkciji Pozorišta Prijedor, "Fine mrtve djevojke" redatelja Patrika Lazića u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta i "Kabare - koncert za žlicu i gitaru" u produkciji zagrebačkog Teatra EXIT.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!