[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/dodik19.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/100x73\/dodik19.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/08\/dodik19.jpg","size":"46.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dom naroda: Zbog antiustavnog djelovanja pozvano na hapšenje Dodika, SNSD traži pauzu

Dom naroda PSBiH počela je žustro, te je odmah zakazana i pauza. Na tački dnevnog reda kada delegati postavljaju pitanja članovima Vijeće ministara Klub Srba zamjerio je Denisu Bećiroviću pitanje koje je postavio, a odnosi se na ponašanje Milorada Dodika.

„Dodik jasno iznosi svoje stavove, a ovo nije mjesto za optužbe. Možete postavljati pitanje, a ne optuživati nekoga“, kazao je Špirić.

Bećirović je kazao da je uputio poruke cijelog Kluba Bošnjaka plus kolege Zlatka Miletića.

„Pozovite Dodika da prestane paliti upaljač pored cisterne benzina“, kazao je Bećirović.

Sredoje Nović (SNSD) kazao je da se ovaj Dom pretvara u nešto što nije dobro.

„Ako je ovo stav i SDA i dijela Kluba Hrvata da se neko hapsi, onda dajte da izađemo. Je li ovo sudnica, podignuta optužnica, je li ovo znači definitivno da mi treba da se raziđemo.

Ako i Klub SDA traži da se hapsi Milorad Dodik, ja moram reći da on nema još optužnicu, dakle nama treba zabraniti šta imamo reći. Ako je ovo ovako spreman sam da napustimo sjednicu“, kazao je Nović te zatražio pauzu od pola sata.

Bećirović je pitao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da li i on podržava politiku Dodika cijepanja BiH.

„Naime, Dodik kaže da ima jasan plan kako treba razbiti BiH. Smatram da je ovdje mjesto da mu se odgovori. Prvo želim reći da riječ razdruživanje je obični separatistički eufizam. Nema nikakvog razdruživanje, to je zamjenska riječ za rat. Nema mirnog razdruživanja. Nije moglo 1992. ni ikada. To Dodik treba da upamti za sva vremena. Ako krene u taj antiustavni scenarij treba istaći da je on kriv i Tužilaštvo i Sud moraju raditi svoj posao, je je to najteže antiustavno djelovanje u BiH. U tom eventualnom scenariju dužni su odmah uhapsiti i Dodika i sve eventualne saučesnike. O potezima međunarodne zajednice neću govoriti“, kazao je Bećirović.

 

 

(Patrija)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!