[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/xx_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/100x73\/xx_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/21\/xx_2.jpg","size":"79.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Đoković uvjeren da može da obori Federerov rekord: Radim sve da ispunim taj cilj

Novak Đoković ne krije - prvi naredni cilj koji je postavio jeste da obori rekord Rodžera Federera po broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste.

"To je moja želja i radim sve da ja ispunim", kazao je Đoković za Sportski žurnal.

Đoković je 291 nedjelju prvi igrač svijeta, Federer je na tom mjestu proveo 310 sedmica.

Teorijski, srpski teniser bi rekord mogao da obori 8. marta.

"Ako tako bude, posvetiću ga mami i supruzi", kazao je Đoković.

Na ruku mu ide i odluka ATP tura da se poeni u prva dva mjeseca 2021. zamrzavaju, da se ne brane. To znači da neće morati da brani 3.150 poena, osvojenih za titule na ATP kupu, Australijan openu i Dubaiju.

"Imam sada skoro 2.000 poena više od Nadala a to je pozamašna prednost i trudiću se da iskiristim ove prilike", naglasio je Đoković.

On je potvrdio da će do kraja godine igrati u Beču i na završnom Mastersu u Londonu.

"Neću igrati Masters u Parizu, jer tamo ne mogu da osvojim nove poene. Zato ću da idem u Beč i u London. U Beču prošle godine nisam igrao i mogu da osvojim do 500 poena, a i u Londonu je mnogo bodova u igri. Ako dođem do četvrtfinala Beča obezbijediću prvo mjesto na kraju godine, što mi je, takođe, veoma važno", kazao je Đoković.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!