[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/21\/kenanalikadic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/21\/100x73\/kenanalikadic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/21\/kenanalikadic.jpg","size":"48.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Do kraja dana spisak aplikanata kojima su odobrena sredstva iz oblasti sporta

Do kraja dana bit će objavljen spisak aplikanata koji su, po osnovu javnog poziva, dobili sredstva iz oblasti sporta za 2020. godinu od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, najavio je resorni ministar Kenan Alikadić.

Spisak će biti objavljen na web stranici ovog ministarstva: mks.ks.gov.ba, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

- Bitno je istaći da se radi o isplati dijela odobrenih sredstava po projektu, odnosno aplikantima će biti isplaćen dio odobrenih sredstva, dok će im ostatak biti dodijeljen onog trenutka kada realizuju projekt, odnosno opravdaju prethodno primljena sredstva. Nastavak finansiranja, dakle, ovisi isključivo od korisnika sredstava koji su krenuli u realizaciju projekta. Naglašavam, ne radi se o jednokratnoj isplati konačnog iznosa odobrenih sredstva, nego o postupnom finansiranju koje Ministarstvu omogućava da redovno i ažurno prati da li se projekti realizuju, kako se troše sredstva, te da li ona stižu do krajnjih korisnika za koje su namijenjena”, pojasnio je ministar Alikadić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!