[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/03\/dogs-trust-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/03\/100x73\/dogs-trust-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/10\/03\/dogs-trust-1.jpg","size":"137.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

Desetogodišnja saradnja između Fondacije Dogs Trust i VFUNSA se nastavlja

Dogs Trust delagacija je, tokom protekle sedmice, upriličila druženje sa predstavnicima Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Predstavnici Fondacije Dogs Trust, predsjednik Anel Bećirović i službenica za sterilizaciju i trening Anida Dinarević susreli su se sa rektorom Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifatom Škrijeljom, generalnim sekretarom Kenanom Filipovićem i šeficom Službe za računovodstvo i finansije Merisom Kurtanović, te je razgovarano o nastavku saradnje i modalitetima njenog unapređenja. Tom prilikom su razgovarali o provođenju Programa profesionalnog usavršavanja veterinarskih stručnjaka koju finansira Fondacija Dogs Trust, kao nastavak svojih redovnih aktivnosti.

Cilj programa je unapređenje kapaciteta veterinarske struke koja je ključna za provođenje mjera Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH, i postizanje trajnog i održivog rješenja problema pasa lutalica. Do sada je kroz naš program obuku je uspješno završilo blizu 450 kandidata, a zbog svoje izvrsnosti je uvrštena i u Program cjeloživotnog učenja Univerziteta u Sarajevu. Kao i proteklih godina naš cilj je raditi na poboljšanju uslova života pasa lutalica kao i osvještenju građana o važnosti brige za pse na ulicama.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!