[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/bozo-skopljakovic-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/100x73\/bozo-skopljakovic-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/bozo-skopljakovic-1.jpg","size":"59.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Božo Skopljaković: Ovolika strka i trčanje Čovića i Dodika u Zagreb i Beograd je traženje spasa za sebe

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH za Start je komentarisao poliitčku krizu u BiH, ponašanje Milorada Dodika i Dragana Čovića:

- Ovo što se dešava sada sa Čovićem i Dodikom nije iznenađujuće s obzirom na prijetnje Sjedinjenih Američkih Država sankcijama za pojedine političare koje će vjerojatno usvojiti i Evropska unija. Njima je jasno da su u svim tim igrama i sada međunarodna zajednica(MZ) vrši pritisak na njih. Moguće je da u narednom periodu dođe do nekakvih pomaka jer će oni pristati na sve kompromise samo da se njih ne dira u ovome svemu. Ukoliko MZ izvrši dovoljan pritisak da napravimo odgovarajuće izmjene vezano minimalno za tehničke izmjene Izbornog zakona, gdje ćemo povratiti povjerenje građana u izborni proces i gdje neće odlučivati članovi biračkih odbora nego neka tehnologija koja će vršiti brojanje i snimanje na biračkim mjestima, to će sigurno napraviti promjenu na narednim općim izborima. Što se tiče neke eventualne eskalacije, ja od toga ne strahujem. Kao bivši profesionalni vojnik vrlo dobro znam kakvo je stanje u Oružanim snagama, znam kako su koncipirane i građani BiH sigurno mogu mirno spavati. Ovo što oni prijete je zadnje što mogu iskoristiti da bi zaplašili narod. Ali mislim da je sada svima više jasno o čemu se ovdje radi. Ovolika strka i trčanje u Zagreb i Beograd je traženje spasa za sebe.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!