[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/joe-biden-bijela-kuca-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/joe-biden-bijela-kuca-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/joe-biden-bijela-kuca-twitter.jpg","size":"64.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Bidenov odgovor na pandemiju koronavirusa podržava 70 posto Amerikanaca

Predsjednik Joe Biden ima stopu odobravanja svog rada od 60 posto Amerikanaca, i čak i veći stepen podrške za bavljenje pandemijom koronavirusa.

To su rezultati nove ankete Associated Pressa (AP) i Centra za istraživanje javnog života NORC. Podrška Bidenovom odgovoru na pandemiju prelazi linije stranačkih podjela. Ukupno 70 posto Amerikanaca podržava njegov odgovor na epidemiju virusa u Sjedinjenim Državama, među kojima i 44 posto  Republikanaca.

Biden je stavio pandemiju u središte svojih napora, tražeći od Amerikanaca da poštuju najstrože fizičko distanciranje i nose maske, da slijede smjernice zdravstvenih službi i da ubrzaju vakcinaciju. On također tvrdi da se ekonomija neće u potpunosti oporaviti sve dok se širenje virusa ne stavi pod kontrolu.

Ukupno 48 posto Amerikanaca tvrdi da se njihova zemlja kreće u pravom smjeru, u poređenju s 37 posto u decembru, prenosi AP.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!