[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fna-135362.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/fna-135362.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/fna-135362.jpg","size":"76.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Bećirović: Bosni i Hercegovini trebaju sistemske mjere u oblasti zdravstva

Bosni i Hercegovini trebaju sistemske mjere u oblasti zdravstva, formiranje državnog ministarstva zdravstva i donošenje 'lex specialis' zakona o potpunoj depolitizaciji zdravstva, kazao je danas delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDP).

On je novinarima, nakon sjednice Doma naroda, kazao da zdravstvo i zdravstveni radnici ne mogu zavisiti od vlasti, nego od struke.

- Danas se ogolila situacija, vidjeli smo neodgovoran odnos prema svim građanima BiH. Prošle godine predložio sam dva konkretna zakona koja su predviđala formiranje ministarstva zdravstva BiH. Tada sam upozorio, ako ne budemo imali ozbiljnu instituciju koja će povezati 13 ministarstva, da ćemo doći u trenutnu situaciju - rekao je Bećirović.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici odbili su prijedloge zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojima je trebala biti olakšana nabavka vakcina protiv koronavirusa.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!