[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/basic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/basic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/basic.jpg","size":"86.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Bašić: Dobra suradnja Vlade ZDK-a i Terenskog ureda OSCE-a

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić primio je u nastupnu posjetu novog šefa Terenskog ureda OSCE-a u Travniku Igora Nedera, saopćeno je iz Vlade ZDK-a.

Bašić je upoznao Nedera s aktivnostima i mjerama Vlade na ublažavanju posljedica pandemije virusa Covid-19, navodeći da su sva raspoloživa sredstva usmjerena u sektore zdravstva, privrede i poljoprivrede. Naglasio je da će ove oblasti biti prioriteti i u budžetu za 2021. godinu, koji bi u Skupštini trebalo da bude usvojen do kraja ovog mjeseca.

Nedera je zahvalio Vladi Zeničko-dobojskog kantona za dosadašnu saradnju sa OSCE-om, ističući posebno značaj podrške projektima obnove infrastrukture u selu Donji Rakovac kod Maglaja, što je, kako je rekao, jedinstven primjer u državi. Također, pohvalio je i saradnju kantonalnog ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport s OSCE-om u projektu „Kvalitetno obrazovanje kroz kurikularnu reformu“.

Posebno je zadovoljan suradnjom Misije OSCE-a u BiH s Timom Vlade Zeničko-dobojskog kantona za prevenciju i borbu protiv korupcije, kao i aktivnostima na prevenciji korupcije.

Šef Terenskog ureda OSCE-a u Travniku pohvalio je i socijalnu politiku Vlade ZDK-a jer je planirala povećanje ovogodišnjeg budžeta Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice sa 28 miliona KM na 30 miliona KM, kako bi ispoštovala obaveze iz Zakona o hraniteljstvu FBiH.

Sastanku su također prisustvovali šef Ureda premijera i predsjednik Tima Vlade za prevenciju i borbu protiv korupcije Dževad Fejzić te službenik Terenskog ureda OSCE-a za podršku i razvoj lokalne samouprave Daut Bajramović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!