[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/13\/bbi-zenica-1170x700.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/13\/100x73\/bbi-zenica-1170x700.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/13\/bbi-zenica-1170x700.jpg","size":"337.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

BBI Banka osigurala 10.120.000 KM kredita za obrte, mala i srednja preduzeća

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i izvršni direktor BBI Banke Emir Čehajić potpisali su danas novi ugovor o poslovnoj saradnji, u sklopu kojeg se ova banka za 2019. godine obavezala plasirati 10.120.000 KM beskamatnih kredita za obrte, mikro, mala i srednja preduzeća u Gradu Zenici.

Grad je u svom budžetu osigurao 100.000 KM za subvencioniranje dijela profitne marže, dok će poslodavci koji će maksimalno moći dobiti kredite u iznosu do 200.000 KM, plaćati samo jednokratnu naknadu za obradu zahtjeva u iznosu od 0 do 0,45 posto.

-Ovo je jedan od alata, a ima ih dosta, da probudimo i olakšamo investitorima da ulažu u ovaj grad. Zahvaljujem se našoj banci, jer oni daju podršku budućim investitorima koji će u budućnosti ulagati u Zenici – izjavio je Kasumović.

Zahvalio je Privrednom savjetu Grada, koji ih je, kako je rekao, natjerao da razmišljaju o ovakvom načinu podrške privredi, kao i BBI Banci s kojom su ostvarili dobru saradnju.

-Već smo prošle godine implementiarli ovakvu liniju, gdje smo imali odličan odziv. Kredite je uzelo 29 preduzeća – kazao je direktor Čehajić, dodajući da su prošle godine osigurali više od pet miliona KM, od čega su 2.244.000 KM i plasirali. 

Ističe da su ove godine ponudili još bolje uslove, da bi osigurali pobjedu i na ovogodišnjem javnom pozivu.

-Voljni smo obezbjediti još veća sredstva, jer ovo je važan dio našeg poslovanja. Novac od kredita se može utrošiti za trajna obrtna sredstva i opremu. Uslovi su za dobijanje kredita su izmirenje poreskih obaveza te obaveza po finansiranju – kazao je Čehajić.

Krediti će biti odobravani na period od minimalno mjesec dana, a maksimalno na dvije godine.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!