[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/xx.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/100x73\/xx.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/xx.jpg","size":"51.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Barsa je 2017. godine odbila Mbapea i izabrala Dembelea

Kilijan Mbape je sinoć "demolirao" Barselonu na Nou kampu, postigao tri gola za PSŽ u pobjedi 4:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona...

Vihorni Francuz se poigravao, pretrčavao i pogađao, potvrdivši status jednog od najboljih fudbalera današnjice...

A prije tri i po godine trebalo je da dođe u Barsu, tvrdi agent Junior Mingelja, koji je dugo sarađivao sa čelnicima katalonskog kluba.

"Mbape je 2017. kada je otišao Nejmar ponuđen Barseloni, postojao je i dogovor sa Monakom za 130 miliona, plus 25 miliona eura za bonuse. Njegova plata bi bila između 10 i 16 miliona eura", kazao je Mingelja za radio "Kadena kope".

Međutim, predsjednik Đosep Marija Bartomeu i Ernesto Valverde, tadašnji tehnički direktor, smatrali su da je Osman Dembele bolja opcija. 

Mingelja je objavio i prepisku sa Havijerom Bordasom, koji je u Barsi bio zadužen za pregovore oko dovođenja igrača, a koji mu je tražio broj predsjednika Monaka Vadima Vasiljeva, kako bi se pokrenula priča oko dolaska tada supertalentovanog napadača.

Bordas je kasnije odgovorio Mingelji da predsjednik nije prihvatio da se transfer realizuje.

Mbape je tog ljeta za 180 miliona eura prešao iz Monaka u PSŽ.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!