[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/18\/xf.jpg","size":"63.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hilkenberg će i u 2021. biti rezerva

NIko Hilkenberg je izgubio mjesto u Formuli 1 2020. godine, ali je u tri navrata i dalje bio u automobilu Racing Point. U dva je navrata zamijenio Sergia Pereza, a jednom Lancea Strolla. 2021. godine vjerovatno će postati rezervni i test vozač za isti tim koji će sljedeće sezone promijeniti ime u Aston Martin.

"Blizu smo postizanja sporazuma i još uvijek pregovaramo. Bilo bi dobro da ga privedete kao trećeg čovjeka. To bi bilo sjajno za sve. Niko ne bi bio logičan izbor jer nas je vozio godinama i jer svi znamo da se možemo osloniti na Hilkenberga ", rekao je šef tima Otmar Schaffnauer.

Ako je zaista bio rezervni vozač, Niko neće biti na svakoj trci, ali će uvijek biti na mreži da izađe na stazu u slučaju da upražnjava ekipu.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!