[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/100x73\/xh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/28\/xh.jpg","size":"78.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Barcelona ima plan: Haaland bi ovog ljeta mogao napustiti City

Kylian Mbappe (25) na ljeto bi trebao napustiti PSG i postati Realov igrač. Prema informacijama insajdera Fabrizija Romana, francuski napadač zarađivat će oko 20 miliona eura po sezoni. Jednak iznos imaju i trenutno najveće zvijezde Reala Jude Bellingham i Vinicius Junior.

Već nekoliko sezona Real kotira kao glavni i jedini realan kandidat za dovođenje Mbappea iz PSG-a, a navijači Barcelone čekaju da vide kako će na takav megatransfer odgovoriti njihov klub. Mundo Deportivo tvrdi da je saznao plan kojim sportski direktor Deco planira zaprijetiti Realu.

Naime, katalonski medij tvrdi da su se Deco i Rafaela Pimienta, moćna menadžerica koja je naslijedila posao od Mina Raiole, sastali u Barceloni kako bi razgovarali o mogućem dolasku Haalanda u španski klub. Kako navodi Mundo Deportivo, Haaland je trenutno fokusiran samo na Manchester City, ali mu ideja Barcelone nije odbojna u budućnosti.

"Norvežanin bi mogao sve šokirati odlukom na ljeto"navode Španci koji tvrde da bi Haaland mogao sam potaknuti odlazak iz Cityja.

Barcelona želi Haalanda kao zamjenu za Roberta Lewandowskog, kojeg se želi riješiti jer uskoro puni 37 godina. 

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!