[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/20210819-rasim-bajrovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/100x73\/20210819-rasim-bajrovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/20210819-rasim-bajrovic.jpg","size":"49.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Bajrović: Naši smještajni kapaciteti svake godine za vrijeme SFF-a su puni

Generalni direktor Europe Group Sarajevo Rasim Bajrović kazao je Feni da su njihovi hoteli dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala (SFF), te da već petnaestak godina rade zajedno.

- Naši smještajni kapaciteti za vrijeme SFF-a svake godine su puni. Jako smo zadovoljni ovom manifestacijom, zato što grad drugačije živi, diše. Prezadovoljni smo i sretni da imamo Mirsada Purivatru i SFF - naveo je Bajrović, te dodao da bi bilo dobro da ovakvih događaja ima što više.

Po njegovim riječima, grad je pun, ekonomija je u procvatu.

- Za vrijeme trajanja SFF-a najviše naših gostiju je iz regiona. Imamo puno gostiju i iz evropskih zemalja, ali pretežno su gosti iz regiona. Imamo dosta gostiju i iz Amerike. To je za vrijeme SFF-a, međutim, tokom ljetne sezone najviše gostiju imamo iz arapskih zemlja - kazao je Bajrović.

Dodao je da imaju dosta dobru popunjenost tokom juna, jula i augusta.

Podsjetio je da su turizam i hotelijerstvo u BiH u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa doživjeli milionske gubitke.

- Ugostiteljski objekti i hoteli u BiH i u regionu su bili prazni i gubici su sigurno veliki, milionski. Ljetni period 2021. godine je nešto drugo, imamo uspon. Ako kompariramo ljeto 2021. godine i 2019., koja je bila najbolja godina, možemo reći da nam je popunjenost u ljetnoj sezoni - juni, juli i august, negdje na nivou od 70 posto u odnosu na 2019. godinu - zaključio je Bajrović.

          

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!