[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/saudijska-arabija-turizam.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/100x73\/saudijska-arabija-turizam.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/08\/19\/saudijska-arabija-turizam.jpg","size":"107.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Saudijska Arabija planira godišnje 100 miliona posjeta turista

Turizam ima veliki značaj u sveobuhvatnoj mapi razvoja Kraljevine Saudijske Arabije , objavili su u četvrtak lokalni  mediji.

Vizija Saudijske Arabije ima za cilj povećati doprinos ovog sektora na više od 10 posto BDP-a, što će otvoriti brojne dodatne mogućnosti zapošljavanja i privući će 100 miliona godišnjih posjeta do 2030. godine, izvijestila je saudijska novinska agencija SPA.

Saudijska Arabija je napravila korake bez presedana na ovom polju, pružajući najbolje sadržaje za turiste, posjetitelje i investitore.

Ova zemlja ulaže u velike projekte s ciljem osnaživanja turizma, jer Fond za razvoj turizma (TDF) doprinosi privlačenju investicija u Kraljevini, otvarajući vrata za saradnju s investitorima, podržavajući privatni sektor i projekte kroz svoje partnerstvo u razvoju zemlje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!