[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xc.jpg","size":"82.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bajern se okreće treneru koji mu je donio evropsku titulu

Makar desetak trenerskih imena se posljednjih mjesec dovodilo u vezu sa Bajernom.

Klub je počeo da onog momenta kada je poziv odbio Ćabi Alonso (odlučio je da ostane u Bajeru), onda su se zahvalili i Julijan Nagelsman i Ralf Rangnik koji nisu željeli da odustanu od Njemačke odnosno Austrije da bi došli u nesređeno okruženje kakvo je trenutno „Alijanc arena”.

Krug je izgleda zatvoren, Bajernu je dosta negativnih odgovora, pa je krenuo u napad na Hansija Flika - čovjeka koji se dokazao u Bavarskoj prije nego je zbog lošeg odnosa sa Oliverom Kanom i Hasanom Salihamidžićem napustio klub.

Nijedan od njih trojice sada nije u Minhenu...

Flik je poslije Bajerna imao neuspješnu epizodu na klupi reprezentacije Njemačke, ali Bavarci vjeruju da on može da bude taj koji će klubu vratiti sjaj nakon što ga je napustio Tomas Tuhel.

Ovaj 59-godišnji stručnjak je Bajern vodio od novembra 2019. do juna 2021, a kruna mandata je bila avgust 2020. kada je osvojio titulu prvaka Evrope.

Od trofeja sa velikanom ima i dvije titule šampiona Njemačke, pehar u Kupu, te u Superkupu Njemačke i Španije, a bio je i klupski prvak svijeta.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!