[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/03\/aa_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/03\/100x73\/aa_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/03\/aa_1.jpg","size":"325.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ansu Fati budućnost je Barcelone

U Barcelonu je ovaj mladić, inače rođen u Gvineji Bisau, stigao 2012. godine iz Seville. Ubrzo se dokazao u mlađim kategorijama kao najbolji strijelac Barce, a klub ga je u ljeto 2019. jedva zadržao jer ga je Manchester United pokušao preoteti. Na Nou Campu su odmah reagirali, naučili su nešto i iz lošeg iskustva s Danijem Olmom, te su s Fatijem potpisali ugovor do 2022. godine.

Sve ostalo je povijest jer Ansu Fati (17) iz dana u dan pokazuje i dokazuje kako na njega u Barceloni itekako mogu računati.

U samo nekoliko mjeseci ovaj je hitronogi napadač kojemu je prirodna pozicija na lijevom krilu porušio neke klupske i ligaške rekorde koji će se dugo održati. Naime, kad je 25. kolovoza 2019. godine protiv Betisa sa samo 16 godina i 298 dana debitirao u dresu Barce u La Ligi, postao jedrugi najmlađi igrač u povijesti lige. Samo jeVicente Martinezsa 16 godina, devet mjeseci i sedam dana bio mlađi. No, on je debitirao još tamo 1941. godine...

Niz rekorda tu je tak započeo jer samo šest dana kasnije Fati je protiv Osasune postao najmlađi strijelac Barcelone u povijesti. Zabio je u remiju 2:2, a u tom je trenutku imao je 16 godina i 304 dana.

Samo dva tjedna kasnije, 14. rujna, na utakmici protiv Valencije na Nou Campu Fati je postao najmlađi starter ikad na ovom stadionu... Na istoj utakmici je u pobjedi 5:2, u razmaku od samo sedam minuta, postao najmlađi igrač koji je postigao gol i asistirao. Te večeri je imao 16 godina i 318 dana.

Rekordima tu nije kraj jer Fati je postao i najmlađi igrač Barcelone koji je ikad zaigrao u Ligi prvaka za klub. Protiv Borussije (D) je zaigrao s tek 16 godina i 321 dan, čime je srušio Bojana koji je debitirao u Ligi prvaka sa 17 godina i 22 dana.   

                                                                                                                                                                                                                                  izvor; tportal.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!