[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/boris-johnson-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/100x73\/boris-johnson-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/boris-johnson-3.jpg","size":"263.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Anketa - Johnsonovi Konzervativci vode za sedam posto glasova pred Laburistima

Konzervativna stranka britanskog premijera Borisa Johnsona zadržala je vodstvo od sedam posto glasova pred opozicionom Laburističkom strankom, sudeći po anketi zavoda ICM za Reuters, prvoj koja je obavljena nakon napada u petak u blizini Londonskog mosta.

Deset dana uoči britanskih nacionalnih izbora, podrška Konzervativcima iznosi 42 posto glasova, za jedan posto više nego u posljednjoj anketi ICM-a obavljenoj prije sedmicu dana. Podrška Laburistima iznosi 35 posto.

Podrška proevropskim Liberalnim demokratima ostala je nepromijenjena na 13 posto, dok je podrška Stranci Brexita opala za jedan procentni poen na tri posto.

ICM je obavio anketu u kojoj je sudjelovalo  2.029 ispitanika između 29. novembra i 2. decembra.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!