[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/ds.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/ds.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/ds.jpg","size":"52.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Američka javnost oplakuje svog hrvača: Žrtvovao sebe kako bi spasio 10-godišnjeg sina

Američki profesionalni hrvač Shad Gaspard (39) pronađen je mrtav na plaži u Veniceu (Los Angeles) te je tako na tragičan način završila potraga.

Ovaj hrvač i glumac plivao je prošlog vikenda sa 10-godišnjim sinom kada ih je poklopio veliki val te povukao u dubinu. Bili su 50-metara od plaže, ali su spasioci brzo reagirali i krenuli u spasilačku misiju. Dječak i još nekoliko ljudi, koji su isto gotovo stradali, su spašeni, ali ne i Shad Gaspard.

Kasnije se saznalo da je poznati hrvač žrtvovao sebe da bi spasio sina.

'Spasilac je pokušao izvući Gasparda i njegova sina na sigurno. Htio je spasiti obojicu, ali otac je u zadnjih nekoliko riječi rekao: 'Spasi mi sina', kazao je načelnik Ken Haskett za NBC News.

Smrt Gasparda, ali i herojski čin izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama od strane fanova, prijatelja i kolega iz hrvačkog svijeta.

'Ovo slama srce! To što si spasio život sinu i njega pogurao ispred sebe dovoljno govori koliko ga je volio i kakav je čovjek bio', jedna je od emotivnijih objava.

'Pravi junaci ne umiru, oni idu u nebo', 'Veliki čovjek si, jako ćeš nam nedostajati', 'Nedostajat ćeš mi, brate!', još su neke od poruka.

izvor:tportal.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!