[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/100x73\/xc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xc_1.jpg","size":"57.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Alonso: Poraz boli, ali smo postigli nevjerovatan uspjeh

Atalanta je pobjedila rezultatom 3:0, a sva tri pogotka za izabranike Đanpjera Gasperinija postigao je krilni napadač Ademola Lukman.

Farmaceuti su od starta sezone odigrali 51 meč bez poraza prije kontinentalnog finala u Dablinu.

„Atalanta je bila veoma hrabra i nije prezala od individualnih borbi na terenu. Čak i kada smo imali kakvu-takvu priliku da preokrenemo stvari u svoju korist, oni su se veoma dobro branili i nismo mogli da stvaramo prilike. Nije to samo slučaj ove sezone, nego znatno duže“, rekao je Alonso.

„Poraz definitivno boli, ali moramo da ga iskoristimo na pozitivan način. Ono što smo mi uspjeli je nevjerovatno i moramo biti ponosni. Imali smo veliku priliku da produžimo niz i dali smo maksimum, ali to ipak nije bilo dovoljno. Svi smo morali bolje, pa i ja kao trener“.

Bajer za vikend ima priliku da osvoji drugi trofej u sezoni – poslije Bundeslige – jer će u finalu DFB kupa snage odmeriti sa Kajzerslauternom.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!