[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/08\/2326609919-7a6df5ed0f-b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/08\/100x73\/2326609919-7a6df5ed0f-b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/08\/2326609919-7a6df5ed0f-b.jpg","size":"47.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Zuckerberg o bodućnosti: Trebali bismo se teleportisati a ne transportirati

Prošla godina je pokazala kako će uvijek postojani neka zanimanja za koja je neizbježno da radnici dolaze na posao, a rad od kuće će mnogima postati pravilo, ali ne i iznimka. 

U udaljenom radu krajem prošle sedmice je govorio Mark Zuckerberg na Clubhouseu, audio aplikaciji koju je popularizirao Elon Musk, a za koju je potrebna pozivnica. O promjenama načina rada, odnosno mjesta rada nije govori ou kontekstu pandemije koronavirusa, već u kontekstu tehnologije koja će nam omogućiti to,m a prvenstveno je riječ o virtualnoj i proširenoj stvarnosti. 

Iako će proći još određeno vrijeme dok se tehnoligije VR i AR usavrše, one bi trebale u potpunosti promijeniti način na koji ljudi žive, rade, komuniciraju i putum ali dijelom i pomažu u očuvanju našeg planeta. 

Zuckerberg smatra kako - virtualna stvarnost omogućit će ljudima da žive na jednom mjestu, ali da u isto vrijeme budu prisutni na nekom drugom mjestu-. N

Ne samo da se tako štedi vrijeme već se i spašava planet jer neće biti toliko potrebe za putovanjima i zagađenja okoliša korištenjem prijevoznih sredstava kada se ona mogu obavljati u virtualnom svijetu, prenosi The Independent. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!