[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/06\/zoran-kesic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/06\/100x73\/zoran-kesic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/06\/zoran-kesic.png","size":"654.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Intervju

Zoran Kesić za Start: Komšije, volimo se i poštujmo. To bi svima bilo u interesu!

On je jedan od najpoznatijih srpskih novinara i autor kultne televizijske  emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“. Za njega je patriotizam biti dobar domaćin, voljeti svoju zemlju i voljeti svoj komšiluk jer samo tako svima može biti dobro. Njegova emisija je, kaže, kritika gluposti, loših poteza, demagogije i poltronstva. „Siguran sam da će toga biti i kada dođe neka sledeća vlast. Kada imaš za protivnika glupost i laž onda emisija može trajati 100 godina“, tvrdi ova omiljena regionalna TV-zvijezda.

Za novi broj magazina Start govori o Vučiću, protestima građana u Srbiji, Miloševiću, Dodiku i još mnogo čemu.

Iz intervjua izdvajamo pitanje vezano za njegovo nedavno gostovanje  kod Aleksandra Stankovića na HRT-u kada je rekao da se boji za Bosnu i Hercegovinu. Pitali smo ga šta je mislio pod tim?

- Možda se nisam precizno izrazio. Nije da se bojim nego sam svestan da je možda u čitavom regionu najkomplikovanija situacija u BiH jer tu najviše do izražaja dolazi međunacionalnost. A svi znamo da kada god je u našem regionu prisutna neka međunacionalnost tu može da bude i sukoba među njima. Umesto da budemo dobre komšije i prijatelji, mi se držimo filozofije mržnja malih razlika, umesto da bude ljubav i bliskost malih razlika.

Zato sam izrazio zabrinutost za BiH jer je tu mržnja malih razlika možda i najizraženija u celom regionu. Moja želja oduvek je da naša komšijska zemlja BiH, kao uostalom i Srbija i Hrvatska i druge zemlje budu jake i kulturno i sportski i politički i da budemo jedinstveni. To bi nam svima odgovaralo. Da pojedinačno budemo jake zemlje sa visokim standardom, da se volimo i poštujemo. To bi svima bilo u interesu- poručio je Kesić. 

Cijeli intervju čitajte u novom broju magazina Start BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!