[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/11\/erceg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/11\/100x73\/erceg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/11\/erceg.jpg","size":"246.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Kuda vodi radikalizam

Zoran Erceg: Htio sam pokazati hrvatskim nacistima da postoje građani Splita i hrvatski ratni veterani koji su

"  Žalosno je da Grad Split, Županija Splitsko-Dalmatinska te Katolička crkva svojim delegacijama daju službenu podršku te osobno sudjeluju na splitskom nacističkom skupu kojim se nanovo ubijaju sve žrtve Jasenovca. Splitskim nacistima očito ne smeta 20101 - to je broj zaklane i na druge načine pobijene djece u Jasenovcu. Katolički svećenik - klerofašist čak je skup blagoslovio te osvrnuo se 1941.g. kada je na današnji dan stvorena nacistička marioneta nezavisna država Hrvatska. "

Ovo je na svom Facebook profilu napisao splitski aktivist Zoran Erceg koji je na jučerašnjem skupu  obilježavanja godišnjice osnivanja Devete bojne HOS-a Rafael vitez Boban održanom  u Splitu, pokušao razviti transparente o Jasenovcu i NDH. U tome ga je spriječila policija. Uz video snimak koji je objavio  Erceg je u podužem statusu iznio  svoje ogorčenje:

- Splitski nacisti idu tako daleko da ime njihovog logora Jasenovac stavljaju na svoju zastavu. Tko nakon ovoga skupa i dalje tvrdi da hosovci samo obilježavajući svoje mrtve nije ništa bolji od tih zvijeri. Da su hosovci ostali u okvirima zadnjeg rata poslali bi sasvim drugu poruku. Treba jednom to jasno reći - hosovci ovakvim skupovima promoviraju nacistički ideologiju te njihov ratni trofej - logor Jasenovac. To im je jedini cilj i zato im se treba oduprijeti svim sredstvima. Ja sam pokušao zaustaviti taj sramotni događaj danas ali sam nisam uspio. Policija me je spriječila. Borba se nastavlja. Smrt fašizmu- napisao je Erceg. 

Također je napisao da je htio  pokazati hrvatskim nacistima da postoje građani Splita i hrvatski ratni veterani koji su spremni i odlučni reagirati na " njihovu proslavu dana nacističke tvorevine tzv. "nezavisne drzave" Hrvatske ali me je policija, na moju žalost, prepoznala i spriječila jer su me tijelima izolirali dok nije bilo sve gotovo. Njihovom postupanju nemam što prigovoriti. Bili su korektni, pristojni i profesionalni. 3 u civilu i 3 u uniformi iza mene. Naknadno su shvatili da ih snimam sa kamere koja mi je bila obješena oko vrata te pokrivena trenerkom. Digli su mi patent i pokrili kameru. Zato je zadnji dio snimke u mraku.
Borba protiv hrvatskog nacizma se nastavlja. Ako su me danas zaustavili drugi put neće.

erceg-facebook.jpg

Jako je važno da hrvatski antifašisti prestanu sa djelovanjem skriveni noćnim mrakom. To je vrijeme kada djeluju nečasni ljudi, lopovi i kukavice. Treba se nacistima suprostaviti otvoreno i po danu. Treba nacistima pokazati da ih se ne bojimo te poručiti: “Dosta je, ja se vas ne bojim”. Pomozite mi da zajedno pokažemo drugo, časno i antifašističke lice Hrvatske za koju smo se borili u ratu. Ako se pomirimo sa HDZ-om i nacistima onda smo uzalud ginuli u ratu- napisao je Zoran Erceg. 

Pogledajte VIDEO

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!