[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/dscn3663.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/100x73\/dscn3663.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/12\/dscn3663.jpg","size":"105.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

ZOI 84: „Potpuno neočekivano, ovo je bila najuspješnija sezona“

Dok polako ispraćamo neočekivano dugu zimsku sezonu, u ZOI 84 zadovoljno trljaju ruke. Suprotno svim pandemijskim očekivanjima i strahovima, ostvarili su izuzetno uspješno sezonu, što su za portal Startbih.ba potvrdili i u marketing službi ovog preduzeća.

-Po svim parametrima ovo nam je najuspješnija sezona do sada. Imali smo više od 300.000 posjetitelja. Broj skijaša se udvostručio u odnosu na prošlu godinu što je djelimično bilo i očekivano jer je prošla bila u tonu „zelene“ zime. Međutim ono što nismo očekivali jeste da će pandemija imati suprotan efekat u pozitivnom smislu. To su naravno sve pratili i dobri finansijski rezultati. Imali smo povećanje gostiju iz okolnih zemalja, a posebno iz Srbije što je možda bilo neočekivano. Imali smo gostiju iz drugih okolnih zemalja, Austrije, Njemačke, čak grupe iz Poljske  - sumira Aldin Smajkan iz marketing službe.

smajkan.jpg
Aldin Smajkan

 

ZOI 84 od nedavno ima i novu Upravu koja, kako nam je rečeno, ima mnogo planova s akcentom na razvoj ski centra i povećanje kvaliteta usluga. Na tragu toga imaju i velika očekivanja od predstojeće ljetne sezone. Pored „Ljetnog kalendara“ izdvajaju tri tradicionalna projekta.

-Vučko trail je vjerovatno najpoznatiji. Ove godine smo se uključili i u zajednički projekat sa Jahorinom gdje radimo organizaciju jednog dijela utrke „Jahorina Ultra-Trail“ 24 jula. Tu je i utrka "Red Bull 400", najteža utrka na svijetu koja će se održati na Malom polju, najvjerovatnije 26. juna. Ovom prilikom želim da najavim i akciju čišćenja Bjelašnice 12. juna u saradnji sa više kantonalnih javnih preduzeća. To će trajati možda sedam dana i pozivamo sve koji žele da dođu i da sami učestvuju. To će na neki način biti i otvorenje ljetnje sezone iako planiramo panoramsko razgledanje žičarom da otvorimo već početkom naredne sedmice – najavljuje Smajkan.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!