Za danas predlažemo lezibabu, ukusnu pitu od krompira koja se priprema na jednostavan način. Iz Bosanskog kuhara, autorice Lamije Hadžiosmanović izdvojili smo ovaj recept:
Materijal za pet osoba:
Priprema:
Krompir u kori skuhamo. Ogulimo i vruć dobro izgnječimo da ne bi ostalo krupica. U ohlađen krompir dodamo jaja, so, kiselu pavlaku i brašno. Zakuhamo relativno mehko tijesto. Rastopimo maslo. Na plićoj tepsiji, na maslu prevrćemo masu dok ne upije masnoću. Pomastimo tepsiju i rasplješćemo masu. Findžanom ili manjom čašom u masi pravimo krugove. Nakon dvadeset minuta do pola sata, kad dobije zlatnožutu boju prelijemo je kajmakom i vruću služimo.
Prijatno i dobar tek!
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.