[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/ukc-rs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/100x73\/ukc-rs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/ukc-rs.jpg","size":"146.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

ZLOUPOTREBA "BIJELIH" MANTILA NA UKCRS: Obavezno prisustvo svih zaposlenih i to u bijelim mantilima

Generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić, koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, te nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske nekoliko dana prije zvaničnog otvaranja kardiohirurgije na UKCRS uputio je dopis svim rukovodiocima organizacionih jedinica u kojem je pozvao sve uposlenike da dođu i prisustvuju svečanom otvaranju kardiohirurgije. 

Događaj je bio 11. septembra s početkom u 12 sati. 

- Uz hvalospjev “o velikom uspjehu medicinskih profesionalaca”, iz Đajićevog kabineta navode i da je to “ostvarenje misije i vizije prof.dr Vlade Đajića i rukovodstva UKC” - piše BN. 

Dopis pogledajte u dokumentu ispod. 

 

Dopis - Vlado Đajić

 

Ono što se posebno naglašava u dopisu direktora rukovodiocima i dopisnicima je da svi moraju imati uniforme i da baš svi moraju doći na otvaranje. 

- Obaveza svih načelnika i glavnih sestara je da sve zaposlene u svojim OJ obavijeste o gore navedenom događaju kao i da prisustvuju istom u uniformama - stoji u dopisu. 

Ono što je svakako specifično za ovaj slučaj, a kako piše na portalu BN televizije, jeste to što je direktor Đajić kazao kako je na njoj operisano već 40. pacijenata, te se na osnovu te izjave da zaključiti kako je ona u funkciji od ranije, a da je otvaranje poslužilo u političku svrhu. 

- Đajić je sam priznao da je na toj Klinici “već uspješno operisano 40 pacijenata”. Dakle, ona je odavno u fukciji, kao što je njeno “svečano otvaranje” u funkciji izborne kampanje SNSD, što potvrđuje i najavljeni dolazak kandidata SNSD za inokosne funkcije, Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Naravno, oni će se zaogrnuti funkcijama člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske - piše BN.

U nastavku, pogledajte tv prilog BN televizije o navedenom događaju. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!