[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/yd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/100x73\/yd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/yd.jpg","size":"64.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zlatan poručio Lebronu: Ne pričaj o politici

Zlatan Ibrahimović poručio je Lebronu Džejmsu da se okane politike i da radi ono u čemu je dobar.

Šveđanin je u razgovoru za Uefin sajt i švedski Diskaveri kazao da ne podržava sportiste koji govore o stvarima o kojima se razumiju.

"Ono što Lebron radi je fenomenalno, ali ne volim kada ljudi sa određenim 'statusom' pričaju o politici. Radi ono u čemu su dobar. Ja igram fudbal jer sam najbolji u tome. Da sam političar, bavio bih se politikom. Ovo je prva greška koju poznati naprave kada ojsete da su to postali. Mislim da je bolje držati se dalje od takvih pitanja i raditi ono u čemu si dobar", kazao je Ibrahimović.

Na pitanje ko je najbolji fudbaler svih vremena, odgovorio je: 

"Uvijek svima govorim da je to Ronaldo. Ronaldo je fudbal. Način na koji se kretao, davao golove - to je esencija fudbala", rekao je Ibrahimović.

Imao je i poruku za mlađe igrače.

"Ja sam stara škola i više mi to prija. Nekada si morao da igraš dobro u kontinuitetu, da se dokazuješ iz utakmice u utakmicu, sada neko poslije dobrih pola sata odmah umisli ili bude proglašen za zvijezdu. Fudbal je put i priznajem da mi se više sviđa to što je nekada bilo". 

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!