[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/ukrajina-vladimir-zelenskij-twitter.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/100x73\/ukrajina-vladimir-zelenskij-twitter.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/ukrajina-vladimir-zelenskij-twitter.jpg","size":"64.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Zelenski se nada da će Bjelorusija predati Ukrajini sumnjive ruske plaćenike

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u srijedu kako se nada da će Bjelorusija izručiti sumnjive ruske plaćenike Ukrajini radi pokretanja krivičnog postupka.

- Nadam se da će osumjičeni za terorustičke aktivnosti na teritoriji Ukrajine biti predani nama zbog krivičnog progona u skladu s aktuelnim međunarodnim pravnim dokumentima - izjavio je Zelenski na Twitteru.

Bjeloruske snage sigurnosti prošle su sedmice uhapsile grupu sumnjivih ruskih plaćenika u blizini Minska.

Ukrajinske vlasti prošle su sedmice zatražile od Bjelorusije da izruči 28 ljudi, među kojima devet ukrajinskih državljana, koje Kijev sumnjiči za učešće u sukobu u istočnoj Ukrajini, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!