U tavu uspite ulje, stavite luk i svježu ili zamrznutu crvenu papriku kojoj su odstranjene sjemenke. Dinstajte 30 minuta na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte bijeli luk i kuhajte narednih deset minuta. Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, u šerpu stavite vodu s dva lovorova lista i dodajte leću. Pustite da provri, a zatim neka se lagano kuha 15 minuta, ili dok zrna leće ne postanu mekana. Kada je kuhano skinite sa šporeta i izvadite listove lovora.
Skinite kožicu sa paprike, bijelom luku odstranite ljusku, a zatim sjedinite papriku, luk i bijeli luk sa lećom i tečnošću u kojoj se kuhala. Sve uspite u blender, kako biste dobili kremastu masu. Posolite je i dodajte biber. Po želji ukrasite vrhnjem.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.
Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!
Želite da provjerite određenu vijest da li je tačna? Ili da prijavite lažnu vijest?
Popunite dole navedenu formu i pošaljite nam, a mi ćemo provjeriti navedeno!
Notifikacije
Željeli bismo vam slati notifikacije o najnovijim vijestima i aktuelnostima.
U skladu s novom europskom regulativom, StartBiH.ba je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. StartBiH.ba koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sistema oglašavanja. Nastavkom pregleda portala StartBiH.ba slažete se sa korištenjem kolačića. Više
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.