[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/burger-4022487-1920.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/burger-4022487-1920.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/burger-4022487-1920.jpg","size":"120.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Zdrava alternativa: Recept za ukusne pljeskavice od povrća

Ove pljeskavice od povrća ukusna su alternativa za klasične hamburgere. Prijatno!

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 3 mrkve
  • 1 prstohvat soli, bibera
  • 4 kašike kukuruznog brašna, po potrebi prezla
  • 1 jaje
  • ulje za prženje

 

Priprema:

Počnite sa rendanjem povrća.

Stavite narendane tikvice i mrkvu u čistu krpu, pospite 1 kašičicom soli i ostaviti desetak minuta da puste vodu. Poslije toga istisnite što više tečnosti od povrća. Ovo je presudan korak da vaše pljeskavice od povrća ne budu gnjecave.

Dodajte ostale sastojke i sve sjedinite. Oblikujete pljeskavice pa ih malo pritisnite prstima i poredajte na papir za pečenje.

Zagrijte ulje, zatim stavljajte pljeskavice, ostavljajući malo prostora između svake i pržite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Na kraju ih stavite na kuhinjski papir kako bi se apsorbovala suvišna masnoća. Poslužite ih sa jogurt salatom ili salatom koju preferirate.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!