[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/zoran-zaev.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/100x73\/zoran-zaev.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/zoran-zaev.jpg","size":"54.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Zaev o mogućnosti odlaganja popisa stanovništva u S. Makedoniji

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ostavio je u srijedu mogućnost odlaganja za mjesec ili dva popisa stanovništva planiranog za travanj.

„Ja sam uvijek spreman. Sve je vrijedno za razmišljanje. Znamo da se ljeti popis ne provodi, u rujnu je kampanja, a u listopadu predizborno razdoblje za lokalne izbore. Da razmislimo za mjesec, mjesec i pol i da završimo negdje do sredine srpnja. Već vidim da je opozicija to odbila", rekao je Zaev novinarima, prenosi Beta.

Ta promjena stava premijera i lidera SDSM dolazi nakon sinoćnjeg intervjua predsjednika Sjeverne Makedonije Steve Pendarovskog koji je pozvao vlast i opoziciju da nađu kompromis, odnosno da bi vlast mogla da pristane na zahtjev opozicije za odlaganje popisa do svibnja ili lipnja, a da ga opozicija ne bojkotuje.

Predsjednik Sobranja Talat Xhaferi iz albanske Demokratske unije za integracije (DUI) agenciji MIA je rekao da je za odlaganje popisa potrebna politička odluka koja će morati da se pretoči u zakon, ali je pitao na čemu bi se to zasnivalo i da li neko ima procjenu da će se u lipnju ili srpnju  završiti pandemija.

Najveća opoziciona partija, VMRO DPMNE je zatražila da popis bude odložen za proljeće naredne godine ili da se obavi elektronski, kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!