[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/25\/fna-135032.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/25\/100x73\/fna-135032.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/25\/fna-135032.jpg","size":"103.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Za modernizaciju vodnih usluga 75 milijuna dolara kredita kod IBRD-a

 Vlada FBiH donijela je zaključak kojim podržava inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekta "Modernizacija vodnih usluga u Bosni i Hercegovini (za područje Federacije BiH)" u iznosu do 75 milijuna dolara, a konačna alokacija sredstava između entiteta bit će utvrđena prije ili tijekom pregovora.

Na sjednici u četvrtak u Mostaru prihvaćena je informacija o IBRD-ovom kreditu za realizaciju spomenutog projekta kao osnova za vođenje pregovora, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženi su da u Tim za pregovore o kreditu imenuju ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena nakon okončanja s IBRD-om s kojom će biti utvrđeni uvjeti kreditnog zaduženja.

Federalno ministarstvo financija podnijet će Vladi informaciju o pregovorima i tekst usuglašenog sporazuma o zajmu između BiH i IBRD-a, a današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja daljnje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!