[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/centar-za-dramski-odgoj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/100x73\/centar-za-dramski-odgoj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/27\/centar-za-dramski-odgoj.jpg","size":"37.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Za doprinos razvoju: Centar za dramski odgoj Mostar dodjeljuje nagrade

Povodom Međunarodnog dana dramskog odgoja, koji se obilježava 27. novembra, Centar za dramski odgoj Mostar dodijelit će godišnje nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja u BiH.

" Danas, 27. novembra, Međunarodni je dan dramskog odgoja. U brojnim teatarskim i dramskim grupama širom svijeta danas će biti upriličeni susreti, predstave, radionice i slične aktivnosti koje razvijaju kreativnost, prvenstveno djece i mladih. I u Bosni i Hercegovini će biti tako. Značajni susreti stvaralaca sa ciljem edukacije i razmjene ideja desiće se u Prnjavoru, Žepču, ali i u drugim brojnim kolektivima gdje se koriste dramsko pedagoška sredstva i tehnike", saopšteno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

Kako je to već praksa, Centar za dramski odgoj kao krovna organizacija dramskog odgoja u BiH, i ove godine dodijelio je tim povodom  redovne godišnje nagrade i to:  Slađani ZRNIĆ iz  Banja Luka, nagrada za trajni doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini, nagrada za doprinos razvoju dramskog odgoja u Bosni i Hercegovini  Siniši TEŠANOVIĆ iz Prnjavora i  Mirzi BAJRAMOVIĆ iz Kaknja, te godišnja priznanja za postignuća u području dramskog odgoja u protekloj sezoni ili školskoj godini  Emini KOVAČEVIĆ iz Mostara i  Klubu kulture „Libuša“ iz Ljubuškog.

Nagrade će biti uručene na prigodnoj svečanosti u toku decembra 2022. godine u Mostaru, saopšteno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!