[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/d3-spray-pakovanje-sekun-i-prim-new.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/100x73\/d3-spray-pakovanje-sekun-i-prim-new.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/28\/d3-spray-pakovanje-sekun-i-prim-new.png","size":"440.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Za bržu nadopunu vitamina D3 koristite D3 spray proizvode

Ljekarima i drugim medicinskim stručnjacima odavno su poznata blagotvorna dejstva koje vitamin D3 ima na ljudski organizam, naročito na njegov imunološki sistem. Brojna novija istraživanja, provedena od pojave bolesti COVID-19, veoma jasno ukazuju da dovoljna količina vitamina D3 u organizmu može znatno smanjiti rizik od zaraze koronavirusom, ali i ublažiti težinu i dužinu trajanja bolesti te poboljšati njen ishod.

Ono što su istraživači također nedvosmisleno potvrdili jeste da je najefikasniji način nadopune vitamina D3 formulacijom u obliku spreja. Naime, dodatne količine vitamina D3 mogu se unijeti na više načina: u obliku tableta, kapsula, transdermalnom i sublingvalnom primjenom, ili oralnim sprejom. Klinička ispitivanja dokazala su da su serumske koncentracije vitamina D3 nakon njegovog unošenja putem spreja kod zdravih ispitanika dva puta više u odnosu na koncentracije vitamina primjenjenog u kapsulama, tabletama ili kapima, a skoro tri puta više kod pacijenata koji pate od problema sa oboljenjima želuca ili crijeva. Razlog za to leži u činjenici da je apsorpcija ovog vitamina u cirkulaciju gotovo 100 postotna kada se unosi na ovaj način.

d3-kid-spray-pakovanje-sekun-i-prim-new.png

Zbog činjenice da je izlaganje sunčevoj svjetlosti najvažniji prirodni izvor vitamina D3 te da su drugi izvori vrlo rijetki, osobe koje provode više vremena u zatvorenom prostoru trebaju unositi dodatne količine ovog blagotvornog vitamina. Kategorije koje trebaju posebno voditi računa o dovoljnom unosu vitamina D3 su trudnice i dojilje, a svakako i osobe starije životne dobi  te osobe koje boluju od osteoporoze.

Vitamin D3 potreban je za apsorpciju kalcija iz crijeva, kako bi se u djetinjstvu izgradile čvrste kosti i zubi, te očuvali čvrstoća i zdravlje kostiju u kasnijoj životnoj dobi. Također, on poboljšava zdravlje kostiju smanjujući rizik od nastanka osteoporoze, te povećava gustinu kostiju smanjujući mogućnost nastanka lomova.

Za razliku od većine drugih proizvoda na bazi vitamina D3, D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® su dodaci prehrani u obliku oralnog spreja što ih čini efikasnijim, praktičnijim i pogodnijim za primjenu kod svih osoba, a naročito kod djece i osoba koje imaju teškoće s gutanjem ili probleme sa želucem ili crijevima (gastritisi, ulkusi, malapsorpcija, glutenska enteropatija, upalna bolest crijeva , Kronova bolest, insuficijencija pankreasa). Pakovanja D3 SPRAY® i D3 SPRAY KID® sadrže čak 140 pojedinačnih dnevnih doza, prijatnog su okusa banane zbog čega ih rado uzimaju i najmlađi.

D3 SPRAY DOBAR KAO SUNCE.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!