[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/lars-gunnar-wigemark13.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/100x73\/lars-gunnar-wigemark13.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/12\/lars-gunnar-wigemark13.jpg","size":"280.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Wigemark pokreće javne debate o potrebi za budućim reformama

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) organizuje niz diskusija s akademskom zajednicom, studenatima, poslovnom zajednicom, predstavnicima nevladinog sektora, koje će se održati na javnim univerzitetima širom zemlje.

Prva javna debata o potrebi za nastavkom reformi bit će održana sutra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega će u septembru i oktobru uslijediti šest sličnih događaja širom BiH.

Javnu debatu u Sarajevu će otvoriti uvodnim govorima šef Delegacije EU u BiH i EUSR ambasador Lars-Gunnar Wigemark, ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann i vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Meliha Bašić, saopćeno je iz Odjela za komunikacije EU u BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!