[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/whatsapp-mmmm.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/whatsapp-mmmm.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/whatsapp-mmmm.jpg","size":"76.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

WhatsApp bi uskoro mogao dobiti dvije opcije koje dugo priželjkuju brojni korisnici!

Korisnici pametnih telefona ne odlučuju se često na promjenu mobilnih platformi, odnosno, zamjenu Androida Iphoneom i obratno. Oni, koji godinama, a neki i decenijama koriste jedan ili drugi sistem, tokom tog vremena preuzeli su i kupili brojne aplikacije, a prelazak na novu platformu bi značilo prebacivanje podataka, aplikacija itd. što inače, ne prolazi glatko. Kako naglašavaju na stranici 9to5Google, postoje neke aplikacije koje olakšavaju takvu vrstu tranzicije (čime se u biti krše pravila korištenja aplikacije), i dalje ne postoji jednostavno u službeno rješenje koje je dostupno u samom WhatsAppu. Ali, taj problem bi uskoro, kako sada stvari stoje, trebao biti riješen. Naime, kako su otkrili na stranici WABetainfo, ekipa iz Facebooka trenutno radi na opciji koja bi omogućila brz i jednostavan prijenos historije razgovora na WhatsAppu između Androida i iOS-a.

Također, još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koju godinama priželjkuju brojni korisnici, jeste mogućnost korištenja istog profila na različitim uređajima, tako bi korisnici koji posjeduju dva ili više uređaja na više telefona, na svima mogli koristiti isti profil za WhatsApp. 

Kao i do sada, u pitanju su isključivo glasine, te nije poznato da li će zaista u Facebooku odlučiti za implementacije ovih opcija. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!