[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/aleksandar-vucic03.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/100x73\/aleksandar-vucic03.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/13\/aleksandar-vucic03.jpg","size":"40.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Vučić iz Raške poručuje: Međunarodne sile tražiće nestanak Republike Srpske do proljeća

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova  da će otvoreno razgovarati o aktuelnoj krizi koja je započela jutros sukobom demonstranata i kosovske policije.

Pošto je saslušao okupljene predstavnike Srba, Vučić je kazao:

- Rešićemo sve nesporazume, i ja sada imam važnije pitanje i važnije odgovore.  Neću previše o prošlosti. Neću ni o tome koliko nas je bilo nekad, ni koliko nas je danas. Neću ni o ćutanju na pogrom 2004, ni o tadašnjoj vlasti koja se sakrivala pod sto da vezuje pertle. Neću ni o 2008. godini, ni o sramnom pitaju međunarodnom sudu. Završio sam sa tim - rekao je Vučić i dodao:

- Nijedno rešenje nije dobro, slažem se. Ali koje je rešenje dobro, a da ne ugrozimo nikoga od vas? Ja sam taj koji je kriv i ja sam molio da ne napadate ROSU, ali ne zato što sam brinuo za njih, već da ne strada ni jedan od naših mladića. Živ nisam bio dok nisam saznao da je Srećko Sofronijević, koji je danas ranjen, dobro.

- Razumem vaš gnev. Rekao sam i Lajčaku, ako ih ne zauzdate vi, zauzdaćemo ih mi!

- Branićemo se, ali ne znam da li ćemo moći da se odbranimo. Branićemo se svim raspoloživim sredstvima - poručio je Vučić.

U svom dramatičnom obraćanju nije zaobišao ni manji bh. entitet Republiku Srpsku gdje je najavio kako će i tu " biti ogromni pritisci".

- Tražiće nestanak Republike Srpske, pre proleća. Sve to će da pada na pleća Srbije. Na svemu tome će da rade najmoćnije zemlje sveta- poručio je Vučić.

Čudi naime ova njegova konstatacija vezana za manji bh.entitet jer  do sada zvanično niti jedna od međunarodnih sila nije spominjala nikakav nestanak Republike Srpske osim pojedinih političkih zvaničnika iz ovog bh. entiteta. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!