[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/14\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/14\/100x73\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/14\/karlheinz-dobnigg-predsjednik-uprave-raiffeisen-banke-u-bih.jpg","size":"325.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Volonterske aktivnosti Raiffeisen banke povodom Međunarodnog dana djeteta

Raiffeisen banka osmislila je volonterske aktivnosti - podršku radu Sumero Centra, a za naredni period najavila i aktivnosti u "Roditeljskoj kući i "SOS Dječijem selu u Sarajevu“. 

Volonterske aktivnosti organizirane su povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta, 1. juna. Cilj je skrenuti pažnju javnosti na potrebu zaštite djece od nasilja i različitih oblika diskriminacije. Ovu ideju je pozdravila i H. Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International, saopćeno je iz te banke.

- Zadovoljstvo mi je što smo i kroz volonterske aktivnosti naših uposlenika u prilici dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Naše poslovanje se temelji na strategiji održivosti Raiffeisen grupacije u skladu s kojom naše pozitivne ekonomske rezultate želimo podijeliti sa sredinom u kojoj djelujemo. Posebno me raduje činjenica da ovogodišnje volonterske aktivnosti menadžmenta banke realizujemo u udruženjima čiji rad banka, na različite načine, podržava već niz godina te čije su aktivnosti zaista plemenitog karaktera - izjavio je predsjednik uprave te banke Karlheinz Dobnigg.

Članovi uprave te direktori i rukovodioci sektora Raiffeisen banke su presadili začinsko bilje te montirali i postavili police u stakleniku za uzgoj bilja. Prodajom organske hrane i bilja, Sumero centar finansira stručnu rehabilitaciju i rad osoba s invaliditetom.

Podijelite ovaj članak!