[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/vlada-fbih-6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/vlada-fbih-6.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/vlada-fbih-6.jpg","size":"383.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Vlada FBiH: Akademiji nauka i umjetnosti BiH 100.000 maraka za projekte

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH usvojen je izvještaj o radu Komisije za Program javnih investicija Federacije BiH za period januar - juni 2019. godine.

Također, prihvaćena je informacija o provođenju Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite za period juli - septembar 2019. godine, koja će biti dostavljena predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH, te uredima MMF-a i Svjetske banke u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada FBiH, kako je istaknuto, upoznata je sa informacijom o realizaciji svojih zaključaka za prvih deset mjeseci 2019. godine.

Federalna vlada danas je usvojila i planove rada više federalnih zavoda, službi, uprava, agencija, te Arhiva Federacije BiH za 2020. godinu.

Federalna vlada dala je, uz ocjenu da je riječ o osobama od naročite koristi za Bosnu i Hercegovinu, preporuke za prijem u državljanstvo BiH za savjetnika za medije u Ambasadi Republike Turske u BiH i osnivača i regionalnog direktora Novinske agencije Anadolija u Sarajevu Ömera Çetresa, te za značajnog investitora u djelatnosti proizvodnje pitke vode i osvježavajućih pića, koja će, najvećim dijelom, biti usmjerena na izvoz u zemlje Bliskog istoka, Aymana Nasifa.

Također, Federalna vlada usvojila je informaciju uz prijedlog mišljenja o Nacrtu strategije suprotstavljanja trgovini ljudima 2020.-2023. godina.

Vlada Federacije je prihvatila inicijative za izdvajanje finansijskih sredstava tekuća rezerve u iznosu od 100.000 maraka za sufinansiranje projektnih aktivnosti Akademije nauka i umjetnosti BiH, te 10.000 maraka za Sveučilište u Mostaru za naučne skupove i međunarodnu saradnju, stoji u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!