[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/fna-114302.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/100x73\/fna-114302.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/05\/fna-114302.jpg","size":"425.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Palmer razgovarao sa zastupnicima šestorke u Skupštini KS

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Matthew Palmer danas je razgovarao s članovima Skupštine Sarajevskog kantona iz vladajuće šestorke, potvrdila je za Fenu jedna od učesnica tog skupa Jasna Duraković (SBBBiH).

Po njenim riječima, Palmer je podržao funkcionalnost aktuelne vlade Kantona te izrazio nadu da će ta praksa biti nastavljena navodeći je kao primjer dobre političke prakse.

Vedran Jakupović, poslanik Naroda i Pravde, također učesnik sastanka, naglašava da je ambasador izrazio želju za razgovor sa zastupnicima iz aktuelne šestorke te izrazio podršku promjeni koncepta vladavine u Kantonu, percepciji vladavine koja se svodi na službu građanima, što je, po Jakupovićevim riječima, čast a ne privilegija zarad ličnih interesa.

Razgovor s Palmerom se odnosio na osnovne informacije u vezi sa stanjem u Kantonu Sarajevo, poduzetim aktivnostima šestorke i planovima za budućnost.

Vildana Bešlija, učesnika sastanka ispred Naše stranke, za Fenu je kazala da je izuzetna čast bilo u ovom kapacitetu razgovarati s američkim specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan i ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom o funkcioniranju Vlade Kantona i planovima za naredni period.

Osim Jasne Duraković iz Saveza za bolju budućnost BiH, Vedrana Jakupovića (Narod i pravda) i Vildanom Bešlijom iz Naše stranke, s Palmerom su se sastali zastupnici u Skupštini Sarajevskog kantona Igor Stojanović iz Socijaldemokratske partije BiH, Sead Milavica iz Demokratske fronte i Amra Junuzović Kaljić (Nezavisna bosanskohercegovačka lista).

 Prisustvovao je i američki ambasador u BiH Eric Nelson.

 Iz Stranke demokratske akcije (SDA) je Feni potvrđeno da njenim zastupnicima nije upućen poziv za ovaj sastanak.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!